WK Allround – Amsterdam

Wat een prachtig schaatsweekend. Hier kan niets tegenop “WK schaatsen in de buitenlucht”!  60.000 schaatsfans over 3 dagen,   ja u leest het goed 60.000  echte schaatsfans  hebben genoten.  Moet verplicht worden!

Wat hier (mede) aan meedroeg, buiten natuurlijk de sportieve prestaties,  was het wedstrijd verslag in het Olympisch Stadion  van Rob Hadders. Die stem, het enthousiasme, deskundigheid , het in het Noors commentaar geven  voor de vele aanwezige Noren.  Fenomenaal.

Heb altijd verkondigd “de sterkste  wint toch”, maar ga dit herzien. Een ongelukkige valpartij kan roet in het eten gooien.  Doet natuurlijk  niets af van de prestaties van de anderen in de buitenlucht.

Het is voorbij, het is maandag en sta weer met beide benen op de grond.

Ik ga, en met mij de velen  NSSV leden , nog lang  nagenieten.  En om met Wilfried de Jong te eindigen: GEEF SCHAATSEN TERUG AAN DE BUITENLUCHT.

 

Henk Vader.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://nssv.nl/wk-allround-amsterdam/

Gespot op de tribune

Bij de talentendag in Utrecht is de middelste persoon gespot tijdens een gesprek met bestuurslid Henk Vader, in een grijs verleden was deze heer bijna Voorzitter van de vereniging geworden, (de vader van een oud schaatser.)


Permanente koppeling naar dit artikel: http://nssv.nl/gespot-op-de-tribune/

Talentendag 2018

De animo  was dit jaar van zowel de rijders en rijdsters maar ook van de toeschouwers zeer matig. Wat de oorzaak hiervan was is nog niet helemaal duidelijk, er was op zaterdag de Vikingrace in Heerenveen en ook de vakanties liepen op een eind, en misschien ook de nieuwe opzet van de wedstrijd met ditmaal 2 x een 500m en daarna een mix teamsprint kan de oorzaak geweest zijn.

De handschoenen en mutsen werden in dank ontvangen door de deelnemers, en ook de prijzen voor de winnaars zagen er leuk uit, alles beschikbaar gesteld door KPN. De bloemen zijn dit jaar weer beschikbaar gesteld door Mr. Joost

Permanente koppeling naar dit artikel: http://nssv.nl/talentendag-2018/

De winnaars van de Talentendag

Hierbij enkele foto’s van de Talentendag 2018.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://nssv.nl/de-winnaars-van-de-talentendag/

World Cup junioren

De Olympische Spelen in Korea zullen zeker mooi worden maar wat de denken van de dame en drie heren die bij de Junioren World Cup in Innsbruck aanwezig waren, zij genoten van een heerlijk zonnetje.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://nssv.nl/world-cup-junioren/

O.S. voorspelling

Denkt u eraan  om de prijsvraag O.S. voor 9  februari in te sturen!

Het formulier zit bijgevoegd in de skate off.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://nssv.nl/o-s-voorspelling/

In Memoriam Marcel Mul

In Memoriam Marcel Mul

                         

 

Wij, bestuur NSSV, ontvingen 2 december jl. de mail van Marcel met als onderwerp “slecht nieuws”: hij had een hersentumor.

Hoe slecht kan “slecht nieuws” zijn, amper 5 weken later, op 1 januari 2018 moeten wij afscheid van Marcel nemen op de veel te jonge leeftijd van 53 jaar.

Marcel was wieler- maar vooral een groot schaatsfan. Vanaf 1976, weet u nog lekker in de open lucht, bezocht hij schaatswedstrijden. Samen met zijn vader, vrienden en later met Monika naar grote schaatswedstrijden in binnen- en buitenland met, wat Marcel zelf beaamde, als hoogtepunt de O.S. van Vancouver. Nog onlangs, 2e Kerstdag, waren hij en Monika bij het OKT in Thialf.

Marcel was een echte schaatsfan en kon ook met enthousiasme kijken naar de jonge aankomende schaatstalenten.

In 2015 heeft het NSSV-bestuur Marcel benaderd voor een bestuursfunctie. Na ampel beraad met Monika stemde Marcel gemotiveerd ermee in. Sinds 12 december 2015 heeft Marcel zitting in ons bestuur. Marcel was een en al enthousiasme en kwam met diverse initiatieven vooral op zijn eigen werkgebied: het onderhoud en bijhouden van onze site, het opzetten van de sociaal media zoals twitter en facebook. Marcel was eveneens met Monika betrokken bij het in goede banen leiden van onze “eigen” jeugdwedstrijd de NSSV Talentendag, elk jaar in Utrecht verreden. Tevens maakte Marcel deel uit van de bestuursafvaardiging voor de jaarlijkse evaluatie met de KNSB.

Bestuur en leden NSSV zullen Marcel, de supporter met de “leeuwenpet”, niet snel vergeten.

Monika, familie, vrienden en bekenden veel sterkte!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://nssv.nl/in-memoriam-marcel-mul/

Olympische spelen 2018

Voor degene die hier nog naar toe willen, dan kunt u terecht via de volgende

websites :

 

http://www.atpi.com

http://www.eastwardtravels.com/nl/olympische-spelen-2018-schaatsen/

speciaal voor NSSV 2 tickets gratis voor 2 OS schaatswedstrijden

Onderstaande is ons rechtstreeks aangeboden door OC Korea

-Tickets voor PyeongChang kunnen nu ook direct via de site worden besteld: https://mtickets.pyeongchang2018.com/Session

2) Voor accommodaties wordt geadviseerd bij AIRBNB te kijken:

https://www.airbnb.nl/s/Gangneung-Oval/homes?refinement_path=%2Ffor_you&allow_override%5B%5D=&s_tag=8TnL0ZR3

Of via:

http://stay.gn.go.kr/mobile/index.html?lang=en&year=2018&month=2&day=9&search=1&type=dontcare&language=0&name=name_en&schText=&area=

Permanente koppeling naar dit artikel: http://nssv.nl/olympische-spelen-2018/