Henk Vader overleden

In Memoriam Henk Vader

Het bestuur van de NSSV kreeg het bericht dat Henk Vader op 20 juni 2023 overleden is op 81-jarige leeftijd. Ons verdriet en verslagenheid is zeer groot.

Henk kreeg eind september 2022 hoestklachten. Er werd hem medicatie voor een luchtweginfectie gegeven, maar hij knapte niet echt op, hij bleef sukkelen. Nadat hij eind januari in het ziekenhuis belandde, volgden er na zijn thuiskomst allerlei onderzoeken. Begin maart kreeg hij de uitslag: slokdarmkanker met uitzaaiingen naar maag en longen. Ook een second opinion bood geen uitkomst: hij was uitbehandeld.

Henk is medeoprichter geweest van onze vereniging NSSV in oktober 1994. Vanaf het begin is hij toegetreden tot het bestuur, en wel als penningmeester. Deze functie heeft hij 20 jaar vervuld en daarna is hij algemeen bestuurslid geworden. In die hoedanigheid verzorgde hij onder meer de ledenadministratie en was medeorganisator van de NSSV Talentendag. Voor al deze verdiensten is hij op 2 november 2019 geridderd in de orde van Oranje-Nassau.

Henk heeft de hele wereld rondgereisd om het langebaanschaatsen te volgen. De verhalen en belevenissen die hij hierover vertelde zijn velen, de anekdotes hilarisch en de genoten Jägermeisters onmiskenbaar. Hij had dan ook een voorkeur voor buitenbanen.

Henk was niet alleen een schaatsfan, hij hield eigenlijk van alle sporten. Zo was hij decennialang sponsor, lid van diverse commissies en vrijwilliger bij voetbalvereniging sc Vogelenzang. Ook was hij een groot liefhebber van de wielersport.

In het bestuur was Henk een ‘stille’ kracht, die niet zozeer op de voorgrond hoefde, altijd wilde helpen, een no-nonsense man met een duidelijke mening. Zijn wijsheid kwam vaak van pas. Ook zijn geweldige humor werkte vaak relativerend.

Op 12 mei 2023 heeft het bestuur Henk erelid gemaakt van onze vereniging.

Henk zei altijd “ik ga door tot ik niet meer kan”. Dit heeft hij letterlijk waargemaakt; hij heeft zelfs nog de etiketten gedrukt voor en een stukje geschreven in de laatste Skate-off.

De NSSV was Henk zijn ‘kindje’, Henk was ons boegbeeld en dat zal hij altijd blijven!!

Wij van de NSSV zullen Henk vreselijk missen en niet meer vergeten! Bedankt voor alles Henk!!

Joke, Eva, Gijs, Duuk, Finn, verdere familie, vrienden en kennissen heel veel sterkte gewenst!

Bestuur en leden van de Nederlandse Schaats Supporters Vereniging

Permanente koppeling naar dit artikel: https://nssv.nl/henk-vader-overleden/

5 reacties

Naar het reactie formulier

  • David Bakker op 21 juni 2023 om 20:55

  Een schaatssupporter in hart en nieren, maar bovenal een warm, innemend en humoristisch mens is niet meer. Wat een droef nieuws.

  We zullen hem ontzettend missen, maar nochtans nimmer vergeten. Henk zijn liefde voor de schaatssport heeft immers eeuwigheidswaarde. De NSSV heeft daarnaast heel veel te danken aan hem.
  Als een van de oprichters, penningmeester, bestuurslid en wat al niet meer.

  Ik wens zijn naaste familie en vrienden heel veel sterkte met dit zware verlies!

  • Helene De Heer op 23 juni 2023 om 20:11

  De commissie langebaan Utrecht wensen de familie en jullie heel veel sterkte toe met het overlijden van Henk.
  Hélène

  • Peter Agterbos op 24 juni 2023 om 09:21

  Ik zal zijn ongezouten mening over het schaatsen, het wielrennen en over tal van andere onderwerpen missen.
  Sterkte gewenst voor Joke, kinderen en familieleden.

  • John Könst op 24 juni 2023 om 11:27

  De familie heel veel sterkte bij dit verlies van Henk, ik heb in de beginjaren van de talentendag op de baan Utrecht de talentendag met Henk mogen organiseren.

  • Olga op 4 juli 2023 om 11:43

  Henk zal in mijn herinnering blijven als een mooi mens. Via Frank Zomer leerde ik hem kennen en dat is al zeker 30 jaar geleden. Af en toe raakten onze levenspaden elkaar.
  Ik wens Henk zijn familie en vrienden toe sterkte toe. En blijf mooie anekdotes met elkaar delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.